Welkom bij Frank Wijdenbosch

"Jongen je weet het toch, acteurs zijn gekke mensen en ze hebben nooit geld."

Ondro Makandra

Periode: november 2005 - mei 2006

Ondro makandra is een tragi-komische voorstelling, waarin het politieke en het persoonlijke elkaar snijden. Over Surinaamse ambitie en verlangen naar respect en over Nederlandse politieke correctheid, goede bedoelingen en opportunisme.

"Zelfs wanneer ik in het zwembad lig, bedenk ik mij hoe dat er over tien jaar uit zou moeten zien. De toekomst laat mij nooit met rust. Hij drijft mij op, schopt mij vooruit, hij is genadeloos aanwezig en constant van plan mij in te halen. Het is jammer dat ik nu overal de schuld van krijg, ik heb daar eigenlijk de tijd niet voor".

Frank als CC

De Surinaams-Nederlandse Carmelita Kolonel heeft een droom; ze wil mensen bij elkaar brengen. Dat is altijd al haar doel geweest.

Cee Cee

Als klein meisje in Paramaribo en later toen ze als Miss Coronie tot mooiste vrouw van Suriname werd gekozen. Maar haar ambities rijken verder, ze wil weg uit Suriname. Ze gaat naar Nederland, de politiek in. Ze gaat haar dromen waarmaken als raadslid, als wethouder en misschien zelfs als minister-president. Dat de Nederlandse politiek misbruik van haar zou kunnen maken, deert haar niet.

Cee Cee

Met de hulp van haar achterban beklimt ze de politieke ladder. Dat ze voor die hulp wel eens heeft moet betalen en dat ze zo nu en dan gunsten moest verlenen, heeft ze met de mantel der liefde bedekt. Haar partij komt ook graag met zo?n sterke, allochtone vrouw voor de dag en houdt haar de hand boven het hoofd.

Totdat er hier en daar wat begint uit te lekken en de pers lucht krijgt van een schandaal. Dan begint men aan haar stoelpoten te zagen. De partij dreigt haar te laten vallen, haar achterban voelt zich bedrogen en het publiek verliest het geloof in haar. Maar Carmelita geeft niet op! In Ondro makandra ("Onder ons") speelt Frank Wijdenbosch een vrouw, die de strijd aangaat met haar achtergrond, haar ambities en de Nederlandse politiek

Zaalkleine en middelgrote zaal
Beschikbaarhele seizoen
Lengteca. 80 minuten / geen pauze
TekstAnnemarie Slotboom
RegieErnst Braches
SpelFrank Wijdenbosch
ProductieStichting Seven Arts
De Zee Theaterproducties

:


Producties

Voorstelling Kophonger
Kophonger

Voorstelling Kasmoni
Kasmoni

Voorstelling Ondro Makandra
Ondro Makandra

Voorstelling Jaap en Shirley
Jaap en Shirley

Jongen je weet het toch, acteurs zijn gekke mensen en ze hebben nooit geld.

Kindervoorstellingen

  • Heldinnen I
  • Heldinnen II
  • Ik heb een jurk
  • Westerparkse Theaterspeeldagen

Contact Stichting Seven Arts

sevenarts@upcmail.nl

logo Seven arts